Prima zi de Paște s-a încheiat cu ploi torențiale și furtuni în mai multe zone din România
Externe 6 mai 2024, 21:31 | 346

O viitură puternică s-a format aseară în localitatea Vâlcăneşti, judeţul Prahova, unde, în urma unei ploi torenţiale, apele pârâului Sărata au ieşit din matcă. Străzile s-au transformat în râuri. Trei autoturisme au fost luate de ape şi duse la o distanţă de un kilometru. Grindină căzută în câteva zeci de minute s-a adunat pe străzi și în curțile oamenilor, și a măsurat, în unele locuri, chiar și zece centimetri. Victime nu au fost raportate.

Mai mulți localnici din Vâlcănești au surprins momentul când trei mașini parcate au fost pur și simplu înghițite de ape și purtate de viitura pe o distanță de aproximativ un kilometru. Din fericire nimeni nu se afla în ele. A fost nevoie de un excavator ca autoturismele să fie scoase din apă.

În localitatea Goruna, oamenii au ținut sub control furia naturii, cu ajutorul unor plase antigrindină, astfel au reușit să salveze mare parte din culturi. La Ţebea, în judeţul Hunedoara, furtuna de grindină a format un covor alb ca de cristal. Iar mai multe localități din județele Mehedinți, Sălaj și Arad au fost tocate minute în șir de gheață. Meteorologii au emis ieri 34 de avertizări de furtuni cu grindină, ploi, tunete și fulgere pentru zone din Oltenia, Banat și Ardeal, scrie Hotnews.ro.

Opinia ta contează. Comentează!