Se face meniul pentru jocurile olimpice
Externe 1 mai 2024, 20:22 | 181

Pâine proaspăt gătită, brânzeturi selecte și o ofertă largă de legume! Asta vor mânca sportivii și vizitatorii în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Vor fi inclusiv mâncăruri gourmet, create de bucătari francezi renumiți. Aproximativ 40 de mii de porții vor fi servite în fiecare zi în timpul Jocurilor celor peste 15 mii de sportivi din 200 de țări, scrie Euronews.

Toată lumea se va putea bucura de mâncăruri din toate regiunile franceze, însoțite de pâine proaspăt coaptă și o selecție de brânzeturi. Compania franceză de servicii de alimentație „Sodexo Live”, responsabilă de catering în satul sportivilor și în 14 locații la Jocurile de la Paris, a elaborat 500 de rețete, dintre care unele vor fi oferite într-un restaurant care poate găzdui până la 3 mii 500 de sportivi, după cum subliniază Philipp Wurz, șeful Departamentului de alimente și băuturi pentru Jocurile Olimpice.

PHILIPP WURZ, șeful departamentului de alimente, JO: "Pregătim o varietate mare varietate de rețete, care au fost bazate pe legume și care au fost puse la dispoziția publicului, pentru a fi testate. Și noi sperăm, încrucișând degetele, că vor fi pe placul tuturor."

Sportivii vor avea acces la standuri de fast-food, dar și la unul dedicat exclusiv croissantelor franceze.

AMANDINE CHAIGNOT, bucătar francez: "Am dorit să fac rețete în același timp bogate și savuroase, care îți lasă gura apă, dar totodată, să fie și ușor de apreciat și înțeles. În opinia mea, croissantul este un simbol al Parisului, așa că a fost evident pentru mine să fac o varietate de croissante."

Specialitățile zilnice vor fi însoțite de o gamă largă de salate, paste, carne la grătar și supe. Brânzeturile vor include camembert de calitate superioară, brie și Ossau-Iraty pe bază de lapte de oaie din sud-vestul Franței. Satul Olimpic va avea, de asemenea, o boulangerie care produce baghete proaspete și o varietate de alte pâini. Un parc urban situat în Place de la Concorde va oferi vizitatorilor bucătărie 100% vegetariană, o premieră în istoria Jocurilor Olimpice. Organizatorii au promis că vor face Jocurile mai durabile și mai prietenoase cu mediul – și asta include eforturile de reducere a utilizării plasticului. În acest sens, restaurantul principal din sat va folosi doar preparate reutilizabile. Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.

Opinia ta contează. Comentează!